Bästa kattgodiset 2024

Kattgodis kan användas som belöning för att förstärka när katten gör något bra. Det kan även bara vara något som förgyller både kattens och mattes eller husses dag. Barn älskar att ge katten lite godis så det kan även vara något som både skapar glädje och ger ett band mellan katten och den som ger.

Det finns en mängd olika typer av kattgodis. Vissa kan vara väldigt goda men kanske inte helt nyttiga, varför man får vara lite återhållsam. Om katten har problem med övervikt så kan den helt behöva avstå från vissa godistyper. En foderautomat kan till och med vara aktuellt för att komma till bukt med överviktiga katters matkonsumtion. Som tur är finns det godistyper som är så nyttiga att man kan ge dem som dagliga mellanmål till katten. Det finns även godis som ges i syfte att förbättra kattens hälsa, till exempel finns det godisbitar med vitamintillskott.

Bäst i test: Kattens fyra favoriter

kattgodis

Vårt favoritgodis i vårt test är en produkt med namnet Kattens fyra favoriter. Denna produkt lever väl upp till namnet då katterna verkar älska det. Eftersom det är olika smak på de olika varianterna så kan man, även om katten inte gillar något av godisarna, lära sig vilken typ av godis katten föredrar. Det bästa med detta godiset, förutom att det är populärt, är att det även fyller en funktion. Samtliga godisbitar är vitaminberikade. I förpackningen finns godisar med kattmynta, med kycklingsmak, med kattmalt mot hårbollar och även dentalsnacks som rengör kattens tänder. Man behöver alltså inte få skuldkänslor om man skämmer bort katten med detta välgörande godis.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa kattgodiset mot hårbollar: Cat pillows Anti-hårboll

kattgodis mot hårbollar

Cat pillows Anti-hårboll är det bästa kattgodiset mot hårbollar vi testat. Denna produkt hjälper katten med matsmältningen och hindrar att hårbollar ställer till med problem i tarmsystemet. Detta är läckra bitar med frasigt yttre och med en maltkräm på insidan som katten älskar. Denna produkt är dessutom berikad med bland annat med A- och E-vitamin. En fördel med dessa burkar från Dogman är även att de låter mycket när man skakar på dem vilket gör att man kan locka till sig katten även om den befinner sig utomhus.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Premium: Gobiten Sei

Om man vill ha det allra mest exklusiva godiset till sin katt så kan vi rekommendera att man tar en titt på denna norska produkt av toppkvalitet. Produkten är relativt dyr så det är kanske dock inte något som man ger katten till vardags. När man väl vill belöna katten så är det dock bra att ge något som är både nyttigt och otroligt smakrikt på en och samma gång. Katterna tycks älska just Gobiten Sei, vilket är glädjande då dess innehåll är riktigt bra.

Detta är en frystorkad produkt som är gjord utan några som helst tillsatser. Att hitta produkter för katten utan tillsatser är inte alltid det allra lättaste så därför blev vi glada när vi upptäckte just denna produkt. Proteininnehållet i detta godis är oerhört högt, precis så som vi vill ha det. Prova gärna du också för att se om även din katt blir galen när han eller hon får lukta och smaka på dessa godbitar!

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa godiset för kattungar: Junior Salmon Clouds

Junior Salmon Clouds från välkända tillverkaren Trixie är bästa godiset för kattungar just nu. Detta är ett godis som är anpassat speciellt för kattungar både vad det gäller storlek och innehåll. Detta är ett läckert godis av hög kvalitet. Godiset innehåller hela 55% fisk och 20% kött och är fri från socker och gluten.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa sticks: Applaws Kattgodis

Det bästa kattgodiset i form av pinnar tycker vi kommer från tillverkaren Applaws. Applaws har gjort ett prisvärt och kvalitativt godis som finns i flera olika smaker. Att ge katten sin belöning i form av en pinne är ofta väldigt praktiskt. Om man vill göra katten uppmärksam på sin väntade belöning så kan man helt enkelt vifta lite med pinne så fattar katten snabbt vad det är frågan om. Pinnen är särskilt effektiv att locka med om man vill lära sin katt några nya tricks.

Detta är en mycket ren produkt som är fri från tillsatser. Tillverkaren har valt bort konstgjorda färgämnen och smaker, något som vi i högsta grad tror är gynnsamt för katten på sikt. Denna produkt är dessutom fri från spannmål och socker.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Undvik att ge människomat till katten

Många skämmer bort sin katt genom att slänga till dem lite olika läckerheter när man själv äter. Det kan handla om diverse läckra pålägg eller en bit fisk från söndagsmiddagen som katten glatt tuggar i sig. Vad många inte tänker på är att människans mat av olika anledningar kan vara dåligt för katten. En katts matsmältningssystem är inte anpassat för många av de typer av processad mat som vi människor ofta äter. Därför är det mycket bättre att köpa ett typ av godis som är specifikt anpassat för katter, om man vill skämma bort katten då och då.

Vilket godis är bäst för katten?

Vi föredrar kattgodis som tillför något till katten. De produkter som är vitaminberikade eller innehåller andra nyttiga näringsämnen är därför populära i våra hushåll. Dessa typer av produkter förenar nytta med nöje på ett bra sätt. Innehåller kattgodiset nyttigheter så behöver husse och matte inte skämmas för att man skämmer bort sin lilla familjemedlem. Annars är det bästa kattgodiset det godis katten faktiskt gillar. Katter är högst individuella djur med egensinniga vanor och preferenser. Det är inte alls ovanligt att en katt kan rata ett godis som andra katter älskar. Därför tycker vi det bästa kattgodiset är ett godis din katt älskar. Man kan behöva prova lite olika produkter för att hitta just din katts favoriter.

Lära katten trick

Katter har inte samma kapacitet som hundar att lära sig trick. Men med lite tålamod kan man faktiskt lära dem saker som att sitta eller räcka fram tassen på kommando. För att man ska bli framgångsrik i sin träning gäller det att ha ett gott kattgodis tillhanda för att belöna dem när de varit duktiga.