Bästa kattgodiset 2022

Kattgodis kan användas som belöning för att förstärka när katten gör något bra. Det kan även bara vara något som förgyller både kattens och mattes eller husses dag. Barn älskar att ge katten lite godis så det kan även vara något som både skapar glädje och ger ett band mellan katten och den som ger.

Det finns en mängd olika typer av kattgodis. Vissa kan vara väldigt goda men kanske inte helt nyttiga, varför man får vara lite återhållsam. Om katten har problem med övervikt så kan den helt behöva avstå från vissa godistyper. En foderautomat kan till och med vara aktuellt för att komma till bukt med överviktiga katters matkonsumtion. Som tur är finns det godistyper som är så nyttiga att man kan ge dem som dagliga mellanmål till katten. Det finns även godis som ges i syfte att förbättra kattens hälsa, till exempel finns det godisbitar med vitamintillskott.

Bäst i test: Kattens fyra favoriter

kattgodis

Vårt favoritgodis i vårt test är en produkt med namnet Kattens fyra favoriter. Denna produkt lever väl upp till namnet då katterna verkar älska det. Eftersom det är olika smak på de olika varianterna så kan man, även om katten inte gillar något av godisarna, lära sig vilken typ av godis katten föredrar. Det bästa med detta godiset, förutom att det är populärt, är att det även fyller en funktion. Samtliga godisbitar är vitaminberikade. I förpackningen finns godisar med kattmynta, med kycklingsmak, med kattmalt mot hårbollar och även dentalsnacks som rengör kattens tänder. Man behöver alltså inte få skuldkänslor om man skämmer bort katten med detta välgörande godis.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Bästa kattgodiset mot hårbollar: Cat pillows Anti-hårboll

kattgodis mot hårbollar

Cat pillows Anti-hårboll är det bästa kattgodiset mot hårbollar vi testat. Denna produkt hjälper katten med matsmältningen och hindrar att hårbollar ställer till med problem i tarmsystemet. Detta är läckra bitar med frasigt yttre och med en maltkräm på insidan som katten älskar. Denna produkt är dessutom berikad med bland annat med A- och E-vitamin. En fördel med dessa burkar från Dogman är även att de låter mycket när man skakar på dem vilket gör att man kan locka till sig katten även om den befinner sig utomhus.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Premium: Thrive kattgodis Tonfisk

För den som riktigt vill skämma bort sin katt så finns Thrive kattgodis Tonfisk. Detta godis gör katten galen som inget annat, lukten av tonfisk är något som de flesta katter verkar fullkomligt älska. Detta är en produkt som enbart innehåller frystorkad tonfisk, inga tillsatser av något slag. Vill man spendera lite extra på sin katt är detta förmodligen det bästa godis man kan välja. Detta är ett godis som passar bra att ta fram vid speciella tillfällen.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Bästa godiset för kattungar: Junior Salmon Clouds

Junior Salmon Clouds från välkända tillverkaren Trixie är bästa godiset för kattungar just nu. Detta är ett godis som är anpassat speciellt för kattungar både vad det gäller storlek och innehåll. Detta är ett läckert godis av hög kvalitet. Godiset innehåller hela 55% fisk och 20% kött och är fri från socker och gluten.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Undvik att ge människomat till katten

Många skämmer bort sin katt genom att slänga till dem lite olika läckerheter när man själv äter. Det kan handla om diverse läckra pålägg eller en bit fisk från söndagsmiddagen som katten glatt tuggar i sig. Vad många inte tänker på är att människans mat av olika anledningar kan vara dåligt för katten. En katts matsmältningssystem är inte anpassat för många av de typer av processad mat som vi människor ofta äter. Därför är det mycket bättre att köpa ett typ av godis som är specifikt anpassat för katter, om man vill skämma bort katten då och då.

Vilket godis är bäst för katten?

Vi föredrar kattgodis som tillför något till katten. De produkter som är vitaminberikade eller innehåller andra nyttiga näringsämnen är därför populära i våra hushåll. Dessa typer av produkter förenar nytta med nöje på ett bra sätt. Innehåller kattgodiset nyttigheter så behöver husse och matte inte skämmas för att man skämmer bort sin lilla familjemedlem. Annars är det bästa kattgodiset det godis katten faktiskt gillar. Katter är högst individuella djur med egensinniga vanor och preferenser. Det är inte alls ovanligt att en katt kan rata ett godis som andra katter älskar. Därför tycker vi det bästa kattgodiset är ett godis din katt älskar. Man kan behöva prova lite olika produkter för att hitta just din katts favoriter.

Lära katten trick

Katter har inte samma kapacitet som hundar att lära sig trick. Men med lite tålamod kan man faktiskt lära dem saker som att sitta eller räcka fram tassen på kommando. För att man ska bli framgångsrik i sin träning gäller det att ha ett gott kattgodis tillhanda för att belöna dem när de varit duktiga.