Bästa botemedlen mot fästingar på katter

Katter som är ute har mycket stor risk att drabbas av fästingar. Även om sjukdomar till följd av fästingar inte alls är lika vanliga som hos människor så existerar dem även hos katter. Dessutom är det ju inte speciell trevligt när katten drar in fästingar i hemmet. För att slippa fästingar på katten bör man tänka förebyggande. Det finns en mängd olika produkter och lösningar för att hindra att katten får fästingar. Vi går igenom de produkter som är bäst i test inom respektive kategori.

Bästa fästingbrickan: Tic Clip

Tic Clip var blev en populär produkt redan när den kom för många år sedan. Många föredrar denna produkt framför kemiska medel. Tic Clip är helt fri från kemikalier, den verkar istället med hjälp av ett magnetiskt fält. När katten har Tic Clip i sitt halsband så omges den av ett svagt magnetiskt fält som förvirrar fästingar och gör det extremt svårt för dem att lokalisera och därmed angripa katten. Man kan säga att det brickan bråkar med fästingens naturliga kompass och gör att den hamnar ur balans. Detta trick fungerar även på andra insekter, så med brickan på hålls katten fri från alla möjliga skadedjur. Brickans effekter håller i sig i hela två år, innan det är dags att byta. En fantastiskt bra produkt helt fri från kemikalier!

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa fästinghalsbandet: Petwise

fästinghalsband petwise

Det bästa halsbandet mot fästingar vi testat heter Petwise. Detta halsband utsöndrar, genom friktionen som uppstår mellan halsband och kattens päls, dagligen en liten mängd kemikalier som stöter bort fästingar och andra insekter. Kemikalien är helt ofarlig för katten men gör att fästingarna inte angriper. Man kan känna den verksamma sötaktiga citrusdoften om man luktar på halsbandet, så länge man känner doften är halsbandet aktivt. Efter cirka tre månader bör man byta ut halsbandet om det ska ha maximal effekt.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa medicinen mot fästingangrepp: Fixodida Zx

FIXODIDA Zx  är ett kosttillskott man kan ge sin katt för att kraftigt minska risken att den drabbas av fästingar. Det vi gillar med denna produkt är att den är helt naturlig, den är fri från gifter och har inga negativa biverkningar för katten. Som bonus stimulerar detta naturläkemedel även kattens pälstillväxt.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Lösningen utan kemikalier: Dogmans Elektiska Fästingvakt

För oss som är tveksamma för att använda halsband med kemikalier för att hålla fästingarna borta från katten så finns det lyckligtvis nu ett helt elektroniskt alternativ. Denna lilla manick sänder ut ultraljudsignaler som som får både fästingar och loppor att fly.

Ultraljudsignalerna är inte skadliga för katten och är inget hon eller han lider av. Däremot är frekvensen mycket obehaglig för just fästingar och andra kryp.

Apparaten fästs enkelt på kattens halsband. Själva öppningen ska vara riktad mot kattens päls för maximal effekt. När katten bär denna manick så sätter sig fästingarna inte på katten när han eller hon är ute i naturen.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa fästingplockaren: Fästingsnara Dogman

Om katten skulle få en fästing trots användandet av diverse fästingskydd så gäller det att plocka bort den så snart som möjligt. För att få bort hela fästingen på ett smidigt sätt är det bra om man har ett bra verktyg för detta hemma. Den bästa fästingsnaran vi testat kommer från Dogman. Detta verktyg fångar upp och drar bort hela fästingen effektivt med hjälp av en ögla. Positivt med denna denna produkt är att den är så lätt att använda, vem som helst kan få bort en fästing på katten utan problem. Detta verktyg fungerar även på hundar såväl som på människor!

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

ZeroBugs Pet

Fästingavvisare ZeroBugs Pet

Slutligen vill vi skriva om en produkt vi inte hunnit testa ännu men som låter mycket intressant. Detta är en liten medaljong som kan sättas i kattens halsband och som utsänder ett ohörbart ultraljud i ett område på 1.5 meter från medaljongen. Ultraljudet ska enligt tillverkaren hålla fästingar borta. Det som är positivt med denna produkt är såklart att man slipper kemikalier som kan vara dåliga både för miljö och människors och djurs hälsa.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet