Bästa hängmattan och hammocken för katter

Det är mycket viktigt att katten har flertalet olika platser i hemmet där han eller hon kan känna sig trygg nog att slappna av och sluta ögonen. Katten vilar som bekant väldigt mycket, både när de är själva men även i sällskap av oss människor. Det är alltid bra att ha lite olika typer av platser att ligga och sitta på. Katten är nämligen som människan, och gillar omväxling. Hängmattor är väldigt spännande för katten att ligga i. I hängmattan kan man ligga och spana ut över kanten, något som kan vara väldigt stimulerande. Som vi människor också vet så kan det vara väldigt skönt att ligga i en hängmatta. En bra och stabil hängmatta fördelar kroppstyngden på ett mycket komfortabelt sätt. Det är också något väldigt rogivande i hängmattans förmåga att gunga lite fram och tillbaka när man rör sig i den.

Vi har granskat en mängd olika hängmattor och hammockar för katter. Nedan har vi valt ut de produkter vi tycker allra bäst om just nu. Vi har valt ut lite olika varianter på hängmattor och hammockar, så att det ska gå att hitta en intressant lösning för alla behov. Läs gärna mer om respektive produkt innan du bestämmer vilken hängmatta som blir bäst för just din katt.

Bäst i test: Hammock hängmatta Beonebreed

Detta finns många möbler och produkter för katter som ärligt talat är ganska fula. Därför blev vi glada när vi först såg denna hängmatta för katter. Detta är nämligen en väldigt fin liten kattmöbel som inte behöver skämmas för sig. Man kan placera Beonebreed nästan var som helst i hemmet utan att den drar ner intrycket på övrig inredning. Snarare är det så att denna lilla hängmatta gör att hemmet med husdjur ser än lite mysigare ut.

Denna hängmatta har en fin och robust ställning av trä. Ett grått mjukt tyg vilar över ställningen och utgör en mycket skön viloplats för katten. Eftersom tyget är så pass mjukt så älskar nästan varenda katt att lägga sig och sträcka ut sig på hängmattan. Allra mest spännande blir denna fina möbel förmodligen om den ställs på lite höjd så att katten kan speja. Beonebreed fungerar dock även lika bra på golvnivå. Detta är en hängmatta av hög kvalitet för katten som dessutom ser fin ut i hemmet. Vi kan varmt rekommendera denna produkt för dig som letar efter en bekväm och snygg viloplats för katten.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Bästa specialprodukt: Hängande kattsäng Denim Miao

Detta är en väldigt fin hängmatta (eller kattsäng som tillverkaren benämner den) som hänger ner direkt från taket. Allt man behöver göra är att fästa en krok i taket om det inte redan finns, sen är det bara att hänga upp denna skapelse. Denna kattsäng gör sig bra i vilket hem som helst. Vi gillar verkligen när kattens prylar, förutom att de ska vara funktionella, även är dekorativa. Förutom att kattsängen är bekväm för katten att ligga i så är den även fin för oss människor att titta på. Denna produkt drar verkligen ögonen till sig när man går in i rummet. Har man riktigt tur ligger det även en fin katt i sängen när man ser den.

Denna kattsäng har en mycket fin design och är därför väldigt dekorativ i hemmet. Om man är uppmärksam så ser man att kudden katten ska ligga på pryds av en fin nos med morrhår. Denna produkt innehåller bland annat ett fint denimtyg. Stoppningen av polyestervadd gör att katten får en mycket mjuk och skön plats att vila på. Det bästa av allt för katten är dock ändå kanske den fina utsikt och överblick som blir när man ligger i denna kattsäng som svävar över marken.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Bästa fönsterhammock: Sunbed Filzino

Detta är en mysig och fin hammock för katten som kan hängas i något av husets eller lägenhetens fönster. På detta sätt får katten en fin spaningsplats där den får överblick både utåt, men även in i hemmet. Hamocken kan hängas upp direkt på fönstret med hjälp av sugproppar. Självklart måste man se till att produkten sitter fast ordentligt innan katten lägger sig i den, så läs därför instruktionerna som medföljer innan du sätter igång.

Inne i hammocken ligger katten på en mycket mjuk och skön dyna av bra kvalitet. Dynan går att tvätta, så hammocken är enkel att hålla fräsch även över tid.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Bästa klösträdet med hängmatta: Dolomit Grappa

Om man vill ha en fin hängmatta till sin katt kan man passa på att titta på någon av de många fina vägghängda klösmöblerna som finns för katter. Genom att köpa en hel liten möbler så får man flera funktioner i ett. Detta är ett väldigt fint vägghängt klösträd av hög kvalitet. Detta klösträd har en skön hängmatta längst upp som din katt kan både vila i och spana ifrån. Själva hängmattan är väldigt enkel, men samtidigt skön. Eftersom den är lite knepig att komma åt gör den också att katten måste anstränga sig lite för att komma dit, något som är bra för dess hälsa. Förutom hängmattan så har klösträdet även flera plattformar samt även ett roligt rep att leka med.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Cathammock Dream

En favorit här på redaktionen är Cathammock Dream. Detta är helt klart en av de finaste kattmöblerna vi sett. Designen är oerhört fin och stilren. Att hammocken är mjuk och skön att ligga i gör ju inte saken sämre. De flesta katter tycks att älska att ligga i denna mjuka lilla bädd. Tack vare att hammocken är upphöjd så får katten mer överblick än om han eller hon legat på en dyna på golvet.

Vi gillar verkligen kvalitén på trät i denna produkt. Produkten ser nästan handgjord ut och trät känns robust och kvalitativt.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Fler alternativ

Det finns faktiskt otaliga varianter på hammockar och hängmattor för katter där ute. Vissa produkter är vägghängda, vissa står helt fristående på medföljande ställningar. Har man gått om plats där hemma kan man även köpa en lite större kattmöbel där även en hängmatta kan ingå som en av aktiviteterna eller viloplatserna.

KLICKA HÄR för se fler alternativ på hammock och hängmatta hos Supercat