Bästa självrengörande kattlådan

Att vara kattägare är för de allra flesta en fantastiskt kärleksfull och givande upplevelse. Att rengöra kattlådan är dock en syssla som många av oss kanske önskade vi skulle kunna få slippa. På senare tid har utvecklingen inom självrengörande kattlådor gått framåt. I dag finns det några riktigt intressanta kattlådor på marknaden som sköter rengöringen nästan helt själva. En fördel med dessa lådor är även att de isolerar avfallet så att kattlådorna blir in princip helt luktfria.

Bäst i test: ScoopFree Original automatisk kattlåda

Detta är en riktigt smart automatisk kattlåda som rengör sig själv. Tack vare att kattlådan är automatiserad så kan du lämna den i flera dagar, utan att behöva göra någonting. Denna kattlåda ska användas med kristallkattsand. Den speciella kattsanden gör att kattlådan blir i princip luktfri. Kristallkattsanden fastnar heller inte på kattens tassar utan stannar kvar i lådan. På detta sätt slipper man ständigt städa upp kring lådan.

ScoopFree Original har en rengörings mekanism som går över hela lådan och som tar upp upp avfallet i kattlådan och placerar det i en stängd behållare i änden av kattlådan. Tack vare att behållaren hålls stängd så sprids inte lukten från avföringen till ditt hem. Behållare behöver självklart tömmas då och då. Det bekväma med denna produkt är dock att man kan vänta med att tömma under ganska många dagar utan att det luktar över huvud taget.

Denna produkt använder sig av smarta lösningar för att göra ditt liv som kattägare så enkelt som möjligt. Kattlådan har inbyggda sensorer som ser till att rengöra lådan när den inte används. Detta är en säker och nästan helt underhållsfri kattlåda som vi varmt kan rekommendera.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Bästa halvautomatiska alternativet: Kattlåda Smartsift CatIt

Detta är en kattlåda som tack vare dess inbyggda rengöringsprocess gör rengöring av kattlådan till en mycket enkel uppgift för oss kattägare. Genom att endast dra i den mekaniska spaken, som sitter på utsidan av kattlådan, så sätter man igång en process som rengör och städar upp i kattlådan. När man drar i spaken så kommer sand börja cirkulera i lådan. I denna process så tas klumparna omhand och förvaras i en låda som sedan kan tömmas. Den rena sanden cirkuleras sedan tillbaka in i kattlådan igen. Tack vare lådans effektiva process så behöver man inte slösa på sand. Den sandbesparande processen är bra både för plånboken och för miljön.

Något vi tycker är en stor fördel med denna automatiserade och i princip självrengörande kattlådan är att den är så pass enkel i sin uppbyggnad. Eftersom lådan inte har några elektroniska eller avancerade delar så kan man lita på att den kommer kunna användas under lång tid, utan att behöva repareras eller liknande. Tack vare att lådan inte har några avancerade elektriska delar så finns det nämligen egentligen inte något som kan gå sönder. Detta är därför ett bra val för ett problemfritt ägande.

Detta är en robust och kvalitativ kattlåda som sparar mycket tid och tråkigt arbete för husse och matte. Positivt är även att lådan har ett inbyggt kolfilter som gör ett alldeles utmärkt jobb i att se till att ingen dålig lukt sprids från lådan till omgivningen.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Helautomatisk eller halvautomatisk kattlåda?

De självrengörande kattlådorna utvecklas ständigt. Just nu finns det ett fåtal riktigt intressanta modeller på marknaden. Vi förutspår att det kommer komma fler och fler alternativ allt eftersom tillverkarna blir bättre på att tillämpa den nya tekniken. Om man ska välja en helautomatisk eller bara halvautomatisk kattlåda är egentligen en smaksak beroende på konsumentens egna preferenser. Båda typerna av kattlådor är riktigt smidiga och kräver i regel en minimal arbetsinsats för dig som användare.

Allra smidigast är så klart den helautomatiserade kattlådan. Tanken är att denna låda ska kunna klara sig helt själv i flera dagar, utan att du ska behöva tömma eller ens titta till den. Denna typ av kattlåda har ofta avancerade sensorer som ser till att den arbetar när katten inte är i närheten. Denna typa av kattlåda städar lådan när det behövs och lägger avfallet i en isolerad behållare som hindrar lukt från att sprida sig. Nackdelen med denna typ av låda är att den kan innehålla känslig utrustning. Utrustningen kan i värsta fall kan gå sönder om lådan utsätts för oväntad påverkan. Köper man dock en kattlåda av god kvalitet så kan man trots allt känna sig trygg med att den ska klara av det mesta som kan hända i ett normalt hem med djur.

Den halvautomatiska typen av kattlåda kräver som regel att du själv på något sätt aktiverar rengöringen. Kattlådan kan till exempel aktiveras genom att trycka på en knapp eller att dra i en spak. Fördelen med att du själv startar lådan är att lådan inte behöver utrustas med sensorer eller likande, som så klart kostar pengar. En annan fördel är så klart att du själv kan kontrollera så att katten inte är i lådan när du sätter igång rengöringen. En tredje fördel är att denna typ av låda oftast har ett lägre inköpspris än den helautomatiserade.