Bästa kosttillskottet för katten 2024

katt

Brister på vitaminer eller andra näringsämnen kan för en katt leda till en mängd problem såsom till exempel ögoninfektioner eller problem med pälsen. Om man ger katten en bra kost så behöver han eller hon bara i speciella fall få tillskott av exempelvis vitaminer och mineraler. Åsikterna går därför isär om kosttillskott till friska katter verkligen är nödvändigt. Vi tycker att man kan jämföra med kosttillskott för människor, många säger att dessa heller inte behövs. Men trots detta så tar många tillskott och vittnar om goda effekter av dessa. Oavsett kattens situation är det inte skadligt att ge katten tillskott av denna typ om man följer anvisningarna.

B-vitamin tillskott: VitaBe

b-vitamin

Det enligt oss bästa B-vitamintillksottet på marknaden just nu är VitaBE. Förutom att de är väldigt rika på B-vitamin så är de även väldigt omtyckta av katter. Dessa pastiller kan ges som belöning när katten gjort något bra eller bara för att man vill skämma bort den lite extra. Som bonus får katten i sig en B-vitaminrik jäst som som ger en tätare och blankare päls. För katter med torr tovig päls har detta visat sig vara rena mirakelmedicinen.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Tillskott för kattungar: Trixie vitaminpasta för kattungar

Det är kanske allra viktigast för kattungar att få i sig rätt näringsämnen varje dag. Eftersom kattungen växer så har den ett stort behov av näring. Om en kattunge skulle få brist på något ämne kan det ge förödande konsekvenser för dess utveckling. Som tur är finns det foder som är speciellt anpassade för kattungens näringsbehov. För den som vill vara på den säkra sidan kan det heller inte skada att ge ett kosttillskott lite då och då. För detta ändamål rekommenderar vi Trixie vitaminpasta för kattungar. Denna pasta är lätt att få i katten då den smakar gott. Tillgodoser kattens behov av vitaminer och stärker immunförsvaret.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa lösningen mot hårbollar: Anti-hairball malt’n’grass pasta

Anti-hairball malt’n’grass pasta är ett alldeles utmärkt tillskott för att rengöra kattens tarmsystem mot hårbollar. Kattens naturliga instinkt är slicka sin päls, tyvärr får de därmed i sig stora mängder hår. Hårbollar kan fastna i tarmarna och ställa till med problem, något som den produkt tacksamt löser. Något vi gillar med denna produkt är att katten älskar den. Det räcker därför att spruta ut lite av denna pasta på en tallrik så äter katten upp det. Tänk om alla mediciner kunde vara så enkla att få i katten… Ett plus är att denna produkt även innehåller taurin, som är bra för kattens ögon och syn.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Bästa lugnande medlet: Aptus relax gobitar

Detta är ett mycket populärt godis som som lugnar katter såväl som hundar. De flesta användare upplever hur tuggbitarna synligt minskar stress och stressrelaterade beteenden hos katten. Detta godis är speciellt effektivt att ta till om det kommer hända något speciellt under dagen. Genom att ge en dos av produkten innan man ska åka till veterinären eller exempelvis åka på semester så kan man göra katten betydligt lugnare än hon eller han annars hade varit. Vi kan även tipsa om att medlet fungerar bra mot smällare, fyrverkerier eller bara oväder.

Det vi gillar med just detta lugnande medel är att det är så milt. Tuggbitarna kan användas dagligen utan att man behöver ha dåligt samvete för att katten skulle få i sig något onyttigt. Produkten innehåller nämligen naturliga ingredienser som exempelvis grönt te. Produkten innehåller också B1-Vitamin, något som bidrar till ett göra katten lugn och harmonisk.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Masterpet Dunkerkur

kosttillskott katt

Masterpet Dunkerkur är ett av de bästa kosttillskottet för katten just nu. Detta är ett riktigt nyttigt tillskott som är bra för det mesta. Denna produkt ger katten bättre immunförsvar, motverkar urinsten hos kastrerade hankatter, hjälper mot magproblem, klåda och eksem och ökar fertiliteten hos honkatter. Om man vill hjälpa katten komma till bukt med något av ovan nämnda problem så är detta en utmärkt produkt. Samtidigt är detta ett tillskott man kan ge till katten även om den inte har några specifika problem, eftersom det främjar en god hälsa och gör att pälsen blir märkbart friskare och blankare. Detta är det mest mångsidiga kosttillskottet vi testat.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Bästa för hud och päls: Salmopet Laxolja 

Detta är en laxolja som är rik på Omega 3. Produkten har en mängd olika nyttiga användningsområden som alla samverkar för att bland annat ge din katt friskare hud och päls. Produkten kan också användas för katter som har problem med trampdynorna. Efter regelbunden användning av oljan så läker kattens såriga trampdynor så småningom.

Man tillgodogör katten oljan genom att påföra den på kattens vanliga foder. Det kan rekommenderas att man är lite försiktig i början med doseringen, eftersom oljan kan irritera magen hos den ovana katten. Oftast försvinner besvären då katten vant sig vid att få oljan som en del av sin kost.

Detta är en produkt som kan ses ge förbättringar vid en mängd problem och åkommor hos katten. Användare har exempelvis vittnat om att oljan hjälper mot spruckna tassar, klåda, mjäll och överdriven pälsfällning. Oljor som denna som innehåller omega 3 och omega 6 är till fördel för en mängd av kroppens system såsom, hjärnan, blodkärl, immunförsvaret, njurarna och pälsen.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet