Bästa kattkläderna

kattkläder

Att sätta kläder på en vanlig pälsbeklädd katt är i vanliga fall inte nödvändigt. Dock kan det finnas tillfällen då kläderna kan fylla en viktigt funktion. Katter som har ett sår eller nyligen opererats kan behöva hindras från att slicka på eller komma ut såret, i de fall ett kattplagg vara en lösning. Det finns även katter som har sjukliga rengöringsvanor som slickar på sin päls till den lossnar. Även i de fall kan man testa kattkläder som ett skydd för att förhindra att katten gör sig själv illa. För nakenkatter fyller kläder en självklar funktion. De är till och med ett måste i vissa fall då nakenkatten inte har något naturligt skydd mot kyla.

Det är såklart även möjligt att sätta kläder även på en helt vanlig katt, men då bör man vara väldigt lyhörd på hur katten reagerar. Många katter tycker inte om att ha kläder på sig, därför bör man överväga om det är nödvändigt ifall katten inte verkar trivas. Vi på kattgalen tycker dock att att en rosett eller till exempel en krage med fluga till katten kan vara helt okej om man vill skoja till det lite ibland. Att bära en krage en stund behöver inte vara värre än att bära exempelvis ett gps-halsband, vilket många katter dessutom gör så fort de släpps utanför hemmet.

Sphynx behöver kläder

Nakenkatter, eller Sphynx som själva kattrasen heter har ingen päls och har därför inget skydd mot kyla. Av denna anledning kan de inte vara utekatter eftersom de kan komma till skada av kylan utomhus. Även inomhus kan kan det bli för kyligt för kattens bästa. Därför bör man ha kläder förberedda för katten om det blir kyligt eller om den verkar frysa. Även vid transport till exempelvis veterinären eller annan resa måste man tänka på att klä på katten ordentligt. Att hålla på att klä sin Sphynx är så klart en syssla som gör att dessa katter kräver lite mer tid och omsorg än vänliga pälsbeklädda katter. De som har en Sphynx vet dock att det även finns fördelar. Att få klä sin katt kan faktiskt vara ganska roligt, och det faktum att de är väldigt söta i sina kläder är ju heller ingen nackdel.

Bästa regntäcket: Petronella

De allra flesta katterna hatar vatten. Därför är det tacksamt att ha ett regntäcke för att göra promenaden behagligare för katten. Detta täcke har även en stor fördel för matte och husse eftersom de slipper få in en blöt katt i bostaden efter avslutad promenad. Det är bara att ta av täcket och skaka av det och hänga upp det så är vattnet borta. Detta är ett högkvalitativt katt-plagg som vi verkligen kan rekommendera. Yttertyget är av vattenavstötande material och innertyget av härligt mjukt mesh som är skönt för katten. Det finns även en inbyggd reflex, vilken gör bra nytta när man är ute och går när solen gått ner.

Detta plagg har en praktiskt öppning för selen. Det justerbara magbältet går snabbt och smidigt att knäppa på och det är lätt att justera storleken så att plagget sitter tryggt på din katt.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa katttröjan: Iselin

Iselin är den bästa katttröjan vi testat. Materialet är akryl och de sitter bra mot kattens hud och päls utan att skava. Iselin har muddrar runt frambenen vilket gör att den sitter på plats oavsett vad som händer. Att tröjan är riktigt snygg gör inte saken sämre.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bäst i test premium: Catspia tröja Figaro

För den som vill köpa det allra bästa till katten kan vi rekommendera denna fina tröja med lyxig känsla. Catspia har tagit fram en kattröja som känns mycket mysig och värmande. Om katten behöver en tröja så är det självklart att man vill ha en modell som bra ut. Det finns en del plagg som vi tycker ser ganska tråkiga ut, därför blev vi glada när vi hittade denna modell som ser riktigt läcker ut på vilken katt som helst.

Tyget på denna modell känns verkligen kvalitativt. Detta är ett plagg som förhoppningsvis kommer kunna vara med katten under lång tid.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

För festliga tillfällen

Vi kan inte låta bli att även tipsa om kattkompaniets sortiment av kläder för festliga tillfällen. Att sätta en slipps eller fluga på sin kisse kan se bedårande sött ut och är en populär syn bland både barn och vuxna. Detta är så klart en högst tillfällig beklädnad som man kan använda lite på skoj. Om katten inte tycker om sin nya slips så uppmanar vi såklart vänligt men bestämt att katten ska få slippa den 🙂

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på sortimentet hos Kattkompaniet