Bästa kattkopplet 2024

katt i koppel

Katter mår bra av att vara ute. En innekatt katt bli väldigt ostimulerad och med tiden deprimerad om det inte finns tillräckligt mycket att göra. Om man bor på ett ställe där det är farligt att släppa ut katten så är det en god ide att istället försöka gå ut med katten i koppel någon gång ibland. En liten stund utomhus kan förgylla kattens vardag. Ute finns massor att se och upptäcka. De flesta katter kan inte gå i koppel på samma sätt som hundar, så någon långpromenad blir det sällan tal om. Istället får man låta katten utforska utomhusmiljön i sin egen takt. Kanske hittar den en massa spännande dofter att lukta på eller så kanske den ser några fåglar den kan spana på.

Bästa flexikoppel/rullkoppel: Flexi koppel Comfort

Några av de bästa rullkopplen kommer enligt vår mening från välkända tyska tillverkaren Flexi. Flexis koppel håller alltid hög kvalitet, så man behöver inte vara orolig att de ska gå sönder. Bäst i vårt test blev Flexi koppel Comfort som har ett extra bekvämt och ergonomiskt handtag. Detta flexikoppel har en längd på 5 meter, vilket borde räcka för de flesta katters behov. Kopplet är väldigt följsamt och rullas smidigt ut allt eftersom avståndet till katten ökar, på samma sätt rullas snabbt in igen när katten och du närmar er varandra igen. Flexi Comfort-kopplen finns i flera olika färger och är de enligt vår mening snyggaste kopplen i vårt test. Precis som med kattkläder så har ju utseendet på tillbehören en viss betydelse för oss kattägare, även om funktionen så klart är det allra viktigaste.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa reflexkopplet: Iris

reflexkoppel

Det bästa reflexkopplet vi hittat är Iris reflexkoppel. Detta koppel har invävd reflex längs hel kopplets längd, på båda sidorna. Om du vill ha ett bra reflexkoppel som syns i alla lägen så är detta bästa valet. Kopplets längd är på 180 cm, vilket är en aning över standard och väldigt bra när man behöver lite svängrum för katten. Kopplet är av bra kvalitet och väldigt hållbart. Finns i flera olika färger.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Mest privärda: Sele, katthalsband och koppel

kattkoppelset

Det mest prisvärda setet vi hittat innehåller koppel men även halsband och en sele. Detta är inte det bästa kopplet eller selen vi testat, men med tanke på vad man får för pengarna så kan vi inte vara annat än nöjda. Kopplet är i hållbart med insydda reflexer som ökar din och kattens synlighet om ni går i närheten av trafik. Själva selen har justerbar rem både på ryggen och över magen så det är lätt att justera så att den sitter perfekt och säkert mot katten. Kopplet är 120 cm lång, vilket borde räcka för de flesta, men kan vara en nackdel för vissa kattägare. Om man känner att koppellängden kan vara ett problem rekommenderar vi att man köper ett rullkoppel eller en löplina istället.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Bästa billiga kattkopplet: Rogz Nitelife koppel med reflex 

Om du söker ett billigt men bra kattkoppel så kan vi varmt rekommendera denna serie från Rogz Nitelife. Just denna modell finns i flera riktigt häftiga färger. Kopplet har en starkt lysande färg, något som gör att det ser coolt ut, men som även ökar synligheten. Vi gillar verkligen designen på detta koppel, både färgmässigt men även utseende och material i övrigt. Trots att detta kattkoppel är relativt billigt om vi jämför med många andra produkter vi sett så känns det riktigt kvalitativt. Detta är ett produkt som inte kommer gå sönder i första taget, något som gör att man kan känna sig trygg med att använda Rogz Nitelife koppel år efter år.

Kopplet är relativt tunt, endast 11 mm brett, något som gör att det är lättviktigt och smidigt att bära med sig. Samtidigt som kopplet är tunt och lättviktigt känns det även tåligt och slitstarkt, precis så som man kan kräva av en produkt som faktiskt är viktig för kattens säkerhet. Själva spännet är av metall, och är lätt att både öppna och försluta. Att produkten har inbyggd reflex gör knappast omdömet sämre!

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa löplinan: Nobby Löplina

löplina

Att rasta en katt kan oftast vara en betydligt mer stillsam syssla än att gå ut och gå med en hund. Ofta tar katten gått om tid på sig och sätter sig gärna och bara betraktar vad som sker runt omkring. Katten är även mer självständig i sina beslut så det kan hända att den vill gå åt helt olika håll än vad matte eller husse föreslår. Därför kan det vara skönt att ha tillgång till en lite längre löplina när man är ute med sin katt. Med en löplina kan man låta katten går runt lite själv i sin egen takt medan man själv står eller sitter still. En löplina kan även bindas vid ett träd eller liknande så att katten kan få gå runt lite på egen hand en stund.

Bästa löplinan just nu kommer från Nobby. Denna lina är av bra kvalitet och tillverkat av hållbart nylon. och har samtidigt ett väldigt bra pris. Nobby löplina är på hela 10 meter vilket ger katten möjlighet att fritt utforska ett lite större område. Glöm inte att till ett bra kattkoppel även behövs ett bra katthalsband.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa setet: Kattsele med Kattkoppel Nobby

Om man söker efter ett kattkoppel med tillhörande sele så kan vi rekommendera denna produkt. I detta paket får man med allt man behöver för att börja ut och gå med katten redan från början. Eftersom kattkopplet och kattselen är designade för varandra så har man inga problem med att få dem att passa ihop. Efter att ha provat kattkoppel och sele av olika märken så värderar vi just kompatibilitet och smidighet högt.

Detta är ett riktigt snyggt set som finns i flera olika färger, själva föll vi lite extra för den fina lila versionen. Oavsett vilken färg man väljer så får man ett koppel och sele av hög kvalitet som säker att använda på katten. Just denna version passar för katter med en vikt mellan 1-4 kg. Tillverkaren har även andra versioner med samma design, för större katter eller för kattungar. Just denna version är så tålig att den även passar på mindre hundar.

Alla delar av denna sele går enkelt att anpassa så att den sitter med perfekt passform på katten.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet