Bästa kattnätet för balkong 2023

Kattnät

Bäst i test: Trixie kattnät, klicka på länken nedan för att läsa mer!

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet

Katter älskar utsikt och att sitta och spana. Därför kan en balkong eller uteplats vara ett perfekt ställe för din katt att få vistas på. Har du en innekatt som bor i lägenhet så kan balkongen vara en plats som förgyller kattens något begränsade tillvaro. Balkongen är dock en farlig plats för en katt om man inte ser till att vidta skyddsåtgärder. Mellan 100-150 katter faller varje år så illa att de måste besöka en veterinär (Källa: Agria). Räddningen är ett så kallat kattnät (eller balkongnät om man så vill). Faktum är att är att balkonger med en höjd på mer än fem meter måste vara försedd med just ett nät eller annan skyddsanordning för att katten ska få vistas där ensam (Källa: Jordbruksverket).

Några saker att tänka på innan du skaffar ett kattnät

Eftersom kattnätet fyller en livsviktig funktion, det vill säga att hindra din katt från att trilla ner, så bör man välja ett bra kattnät som håller. Kattnätet ska vara bit- och klössäkert om det ska hålla över tid eftersom det är två saker som många katter gillar att göra. Självklart måste man lägga omsorg vid monteringen av kattnätet så att det sitter stadigt och så att det inte finns några luckor där katten kan klämma sig igenom. Katter är mästare på ta sig igenom de allra smalast utrymmena, därför bör man även exempelvis förse fönster med hakar så att de bara är en mindre glipa om de ska stå öppna, annars är risken att din fyrfota vän tar sig igenom även där. Med bra kattnät medföljer så klart instruktioner om hur du fäster nätet på bästa sätt.

En sak som kan vara bra att kolla innan man skaffar ett kattnät är hur hyresvärden (eller bostadsrättsföreningen om man bor i bostadsrätt) ställer sig till ett balkongnät. I vissa fall kan det finnas regler mot att sätta upp den typen av nät.

Test av bästa kattnäten

Vi som står bakom Kattgalen.se har genom många års erfarenhet av katter och balkongnät vår bild klar över vilken den bästa produkten på marknaden är. Vårt bästa tips är att strunta i att testa de allra billigaste näten på marknaden. De allra billigaste näten kommer inte hålla och det blir bara dyrare i längden om du ska behöva köpa nytt efter ett tag. Dessutom utsätter du din katt för fara genom att använda ett lågbudgetnät. Precis som med en transportbur så måste man ta hänsyn till kvalitén för kattens säkerhets skull. Det finns heller ingen anledning att snåla och ta det absolut billigaste eftersom den bästa produkten redan har låga priser. Vi rekommenderar att du köper ett nät från det trygga tyska kvalitetsmärket Trixie. Trixie har lång erfarenhet av att tillverka väl beprövade nät till mycket bra priset.

BÄST I TEST OCH BÄSTA BUDGETVAL: Trixie kattnät

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet