Bästa kattnätet för balkong 2024

Katter älskar utsikt och att sitta och spana. Därför kan en balkong eller uteplats vara ett perfekt ställe för din katt att få vistas på. Har du en innekatt som bor i lägenhet så kan balkongen vara en plats som förgyller kattens något begränsade tillvaro. Balkongen är dock en farlig plats för en katt om man inte ser till att vidta skyddsåtgärder. Mellan 100-150 katter faller varje år så illa att de måste besöka en veterinär (Källa: Agria). Räddningen är ett så kallat kattnät (eller balkongnät om man så vill). Faktum är att är att balkonger med en höjd på mer än fem meter måste vara försedd med just ett nät eller annan skyddsanordning för att katten ska få vistas där ensam (Källa: Jordbruksverket).

Några saker att tänka på innan du skaffar ett kattnät

Eftersom kattnätet fyller en livsviktig funktion, det vill säga att hindra din katt från att trilla ner, så bör man välja ett bra kattnät som håller. Kattnätet ska vara bit- och klössäkert om det ska hålla över tid eftersom det är två saker som många katter gillar att göra. Självklart måste man lägga omsorg vid monteringen av kattnätet så att det sitter stadigt och så att det inte finns några luckor där katten kan klämma sig igenom. Katter är mästare på ta sig igenom de allra smalast utrymmena, därför bör man även exempelvis förse fönster med hakar så att de bara är en mindre glipa om de ska stå öppna, annars är risken att din fyrfota vän tar sig igenom även där. Med bra kattnät medföljer så klart instruktioner om hur du fäster nätet på bästa sätt.

En sak som kan vara bra att kolla innan man skaffar ett kattnät är hur hyresvärden (eller bostadsrättsföreningen om man bor i bostadsrätt) ställer sig till ett balkongnät. I vissa fall kan det finnas regler mot att sätta upp den typen av nät.

Test av bästa kattnäten

Vi som står bakom Kattgalen.se har genom många års erfarenhet av katter och balkongnät vår bild klar över vilka de bästa produkterna på marknaden är. Vårt bästa tips är att strunta i att testa de allra billigaste näten på marknaden. De allra billigaste näten kommer inte hålla och det blir bara dyrare i längden om du ska behöva köpa nytt efter ett tag. Dessutom utsätter du din katt för fara genom att använda ett lågbudgetnät. Precis som med en transportbur så måste man ta hänsyn till kvalitén för kattens säkerhets skull. Det finns heller ingen anledning att snåla och ta det absolut billigaste eftersom några av de bästa produkterna faktiskt är mycket plånboksvänliga.

Bäst i test: Cat Protect Kattnät m wire

Detta är enligt vår mening det bästa balkongnätet på marknaden. Detta är produkten för den som har haft problem med att katten gnager på nätet, eller för den som helt enkelt inte vill chansa med kattens säkerhet. Cat Protect Kattnät m wire har nämligen en tunn metalltråd invävd i nätet, detta gör att det är omöjligt för katten att bita sönder nätet. Tack vare att nätet är så robust så är det även mycket skyddad även mot alla möjliga andra oförutsägbara hot.

Materialet i detta nät är resistent mot UV-ljus, något som gör att det behåller sina säkra egenskaper även över tid. Självklart tål produkten även väder, vatten och vind. Med på köpet får man allt man behöver för att montera och fästa nätet, precis som sig bör av en testvinnare. Nätet är finmaskigt och passar även till små katter!

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet

Mest prisvärda: Nobbys Balkongnät

Detta är ett kattnät av den högre kvaliteten. Nätet är mycket populärt bland kattägare och vi kan verkligen förstå varför. Produkten är relativt finmaskig, något som gör att man kan känna sig helt säker på att katten inte kommer kunna tränga igenom barriären som den utgör. I paketet ingår allt man behöver för att kunna installera och börja använda nätet. Här finns exempelvis en 15 meter lång lina att fästa nätet med, 20 stycken fästen och krokar. Materialet är av tåligt polyethylen. Nätet är vattentåligt och beständigt mot solens skadliga UV-strålar. Nätet går lika bra att använda inomhus, som det gör i utomhusmiljön. Denna produkt finns i flera olika storlekar så att man kan hitta en version anpassad till sin katts egna utrymme.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet

Bästa budgetval: Trixie Kattnät

Kattnät

Detta är ett mycket säkert men även billigt nät om man jämför med de andra näten på marknaden som håller samma höga standard. Detta nät har allt man kan begära av en produkt i denna prisklass. Nätet tål både väder, vind och solstrålning, år efter år. Detta är en mycket okomplicerad produkt som är enkel att montera upp på balkongen eller uteplatsen. Nätet finns att köpa i flera olika storlekar, något som gör att det är enkelt att se till att man varken får för lite eller betalar för mer än man kommer att använda.

Detta nät har knutna maskor och är på 3x3cm. Därför passar produkten även till små katter. Krokar, pluggar och lina ingår i paketet. Detta är en bra produkt för dig som vill ha ett bra men inte allt för dyrt nät.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet