Bästa kattluckan 2023

En kattlucka är till stor glädje för din katt eftersom den kan smidigt ta sig in och ut ur huset närhelst den önskar. Den allra största fördelen är dock kanske för kattägaren själv. Med en kattlucka slipper man agera dörröppnare åt sitt husdjur. Djurägare som skaffat kattlucka kan snabbt se fördelarna i att slippa höra katten skrika så fort den vill gå ut. Man slipper även rivmärken på dörrarna. Klorna är ju nämligen ofta är ett av kattens knep att ta till för att få matte eller husse att öppna dörren. En annan fördel för katten, förutom bekvämligheten, är även att den snabbt kan komma in om den skulle behöva söka skydd från någon fara.

Olika typer av kattluckor

kattlucka

De allra enklaste kattluckorna går oftast att ställa in så att de är helt öppna, helt låsta eller antingen öppna för inpassering, men låsta för utpassering eller tvärt om. Vi rekommenderar dock att man investerar i en kattlucka som använder en sändare för att bara släppa in just din katt/katter. Genom att använda en kattlucka med en sändare/mottagare av ett unikt id så försäkrar man sig om att man inte får in några andra katter eller djur i sitt hus.

Det finns kattluckor där det medföljer id-taggar som man kan sätta i sin katts halsband. När katten är i närheten av luckan så sänds en signal mellan halsband och lucka som gör att katten kan ta sig in. Det finns även luckor som kan programmeras att känna av kattens vanliga id-chipp. Fördelen med en kattlucka som kan känna av kattens chipp-märkning är att katten inte behöver bära en extra bricka i halsbandet.

Bäst i test

Sureflap mikrochip är den bästa kattluckan just nu enligt oss på Kattgalen.se. Detta är en lucka av hög kvalitet som fungerar driftsäkert. Kattluckan har mikrochips läsare som garanterar att den bara släpper in din eller dina katter. Luckan har magnetisk stängning som gör att den håller ute den kalla utomhusluften.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Supercat

Bästa budgetval

Denna kattlucka från Staywell har god kvalitet och ett mycket attraktivt pris. Luckan öppnas med hjälp av en magnetnyckelhalsband som medföljer produkten.  Det finns en mängd olika inställningar för luckan som gör att den exempelvis kan programmeras att bara släppa in eller bara släppa ut katten.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet