Bästa kattluckan 2024

En kattlucka är till stor glädje för din katt eftersom den kan smidigt ta sig in och ut ur huset närhelst den önskar. Den allra största fördelen är dock kanske för kattägaren själv. Med en kattlucka slipper man agera dörröppnare åt sitt husdjur. Djurägare som skaffat kattlucka kan snabbt se fördelarna i att slippa höra katten skrika så fort den vill gå ut. Man slipper även rivmärken på dörrarna. Klorna är ju nämligen ofta är ett av kattens knep att ta till för att få matte eller husse att öppna dörren. En annan fördel för katten, förutom bekvämligheten, är även att den snabbt kan komma in om den skulle behöva söka skydd från någon fara.

Olika typer av kattluckor

kattlucka

De allra enklaste kattluckorna går oftast att ställa in så att de är helt öppna, helt låsta eller antingen öppna för inpassering, men låsta för utpassering eller tvärt om. Vi rekommenderar dock att man investerar i en kattlucka som använder en sändare för att bara släppa in just din katt/katter. Genom att använda en kattlucka med en sändare/mottagare av ett unikt id så försäkrar man sig om att man inte får in några andra katter eller djur i sitt hus.

Det finns kattluckor där det medföljer id-taggar som man kan sätta i sin katts halsband. När katten är i närheten av luckan så sänds en signal mellan halsband och lucka som gör att katten kan ta sig in. Det finns även luckor som kan programmeras att känna av kattens vanliga id-chipp. Fördelen med en kattlucka som kan känna av kattens chipp-märkning är att katten inte behöver bära en extra bricka i halsbandet.

Bäst i test: SureFlap med microchip

Sureflap mikrochip är den bästa kattluckan just nu enligt oss på Kattgalen.se. Detta är en lucka av hög kvalitet som fungerar driftsäkert. Kattluckan har mikrochips läsare som garanterar att den bara släpper in din eller dina katter. Luckan har magnetisk stängning som gör att den håller ute den kalla utomhusluften.

Detta är en mycket kvalitativ kattlucka om är byggd för att hålla. När man installerar en kattlucka så vill man självklart ha en stabil och långsiktig lösning som denna. Tillverkaren ger därför 3 års garanti på produkten.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa mellanprisval: Ferplast Kattlucka

Detta är en avancerad kattlucka som är mycket omtyckt av användarna. Ferplast har många bra modeller men just den vi tittat närmare på är en klar favorit. Detta är en mycket smidigt lucka om fungerar klockrent varenda gång. Något som är positivt är även att den tycks passa med nästan vilka dörrar som helst. Många användare vittnar om att denna lucka är enkel att installera nästan oavsett hur dörren ser ut.

Något som är bra med denna lucka är även att den minimerar vinddrag tack vare dess speciella vindsstopps-design. Just denna modell är lite större än genomsnittet, något som gör att det finns gott om plats för alla katter och även små hundar att ta sig igenom.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet

Bästa budgetval: Staywell Kattlucka Magnet 400

Denna kattlucka från Staywell har god kvalitet och ett mycket attraktivt pris. Luckan öppnas med hjälp av en magnetnyckelhalsband som medföljer produkten.  Det finns en mängd olika inställningar för luckan som gör att den exempelvis kan programmeras att bara släppa in eller bara släppa ut katten.

Denna lucka kommer med en 5 cm lång tunnel, något som gör att den fungerar bra att använda i ytterdörrar och andra större dörrar.

Denna lycka kan ställas in i fyra olika lägen:

  • Helt stängd
  • Helt öppen (katten kan gå ut och in som den vill)
  • Bara låta katten gå ut
  • Bara låta katten gå in

Denna lucka är relativt billig om vi jämför med luckor med samma kvalitet och funktionalitet. Ett riktigt bra köp helt enkelt!

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet

Mest enkla modellen: Kattdörr Vit för glasdörr 4-vägs

Om man söker en mycket enkel och billig modell så kan vi rekommendera att man tittar på denna produkt från Trixie. Trixie är en pålitlig leverantör som gör kattprylar inom alla dess områden. Denna lucka känns något plastig, men funktionen är det absolut inget fel på. Detta är en mycket enkel modell utan chip-avläsning. Trixies kattlucka kan därför vara ett bra val för den som vill ha en produkt som är enkel att använda och som tycker att det kan bli för krångligt med för mycket teknik ibland.

Detta är en kompetent 4-vägs lucka med magnetlås. Luckan är tätad med gummi runtom, något som gör att vinddraget minimeras. De olika lägena väljs med hjälp av en enkel vridknapp längs ner.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet

Ovanstående kattlucka har även en syster som är lösningen för dig som har en glasdörr hemma. Även denna lucka är billig och smidig att hantera.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet