Bästa GPS-spårningshalsbandet för katter 2023

Det blir allt vanligare att sätta ett GPS-halsband på sin katt. Att kunna spåra sin katt kan vara en enorm lättnad när katten väl försvinner. Alla kattägare har nog någon gång varit med om att katten varit borta en längre tid. Med en GPS-spårningssändare på katten behöver man aldrig vara orolig. Denna typ av GPS-spårare kan vara särskilt funktionella om man tar med katten till en ny plats, exempelvis till sommarstugan. Även om katten går vilse eller försöker ta sig hem så kan man hålla koll på var den befinner sig.

Bäst i test: GPS för katt och hund mini

gps-katthalsband mini

Detta är en helt klockren spårningsprodukt av hög kvalitet med ett väldigt bra pris. Denna spårare går enkelt att fästa vid ett vanligt katthalsband. Om man inte har halsband hemma som passar rekommenderar vi att man skaffar ett samtidigt enligt butikens rekommendationer. Om man klickar på länken nedan så får man tips av Supercat på vilka halsband som passar.

Man kan följa GPS-spåraren på Google-Maps kartor, väldigt praktiskt! Gps-spårningen fungerar i hela världen. Batteritiden är på 6-8 dygn innan den måste laddas igen, vilket såklart ska vara gott om tid för att kunna hitta sin bortsprungna katt på.

Detta är en snygg och smidig liten spårdosa. Kvaliteten är god, vilket är ett krav eftersom man måste lita på att den fungerar. Det finns billigare alternativ som vi testat men kvalitetsproblemen har då varit allt för uppenbara. Denna produkt verkar tillsynes fungera felfritt även vid längre tids användande. Vi är väldigt nöjda med det faktum att man kan få denna sändare för bara en tusenlapp. Denna produkt är en riktigt bra investering som man som kattägare kommer ha glädje av. Självklart kan man använda denna sändare till annat än bara katten. Om en familjemedlem exempelvis ska ut i skogen och plocka bär kan det vara en god ide att ta med denna sändare för säkerhets skull. Själva spårningen sköts enkelt genom en gratisapp. Det är alltså inte fråga om någon prenumeration eller liknande som kostar varje månad vilket är toppen!

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

GPS för Katt och Hund

gps-katthalsband

Detta är en produkt från samma tillverkare bakom GPS-halsbandet vi skrivit om ovan. Produkterna är likvärdiga i sin funktion. GPS för Katt och Hund är dock lite större och har en bättre batteritid, i standbyläge varar den hela 20 dygn. Om det är en stor fördel för dig att GPSen klarar sig mycket längre utan att laddas så rekommenderar vi absolut denna produkt över Mini-versionen. Nackdelen med denna produkt är just dess storlek. Om katten är liten så ser denna spårare ganska stor ut när den sitter i kattens halsband. Därför är denna produkt bättre lämpade för stora katter eller kanske att föredra för hundar.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Supercat

Att tänka på innan man skaffar en GPS-sändare för katten

Innan man införskaffar ett GPS-halsband kan man fundera lite på i vilka miljöer den ska användas. En GPS-sändare som satts på en utekatt kommer så klart utsättas för en hel del påfrestningar. Den typ av miljö som finns i närområdet är också den miljö katten kan och kommer vistas i. Katter kan exempelvis krypa i trånga utrymmen eller rulla runt i sand bara för att nämna två exempel. Det gäller därför att GPS-sändaren är stryktålig. Sändaren bör även tåla en hel del väta eftersom fukt finns i utomhusmiljön. Samtidigt behöver man kanske inte spendera extra pengar för att införskaffa en helt vattentät sändare eftersom katter brukar vara bra på att inte utsätta sig för vatten i onödan.

En viktigt faktor är även eventuell månadskostnad för själva GPS-tjänsten. Många GPS-trackers tar en avgift som kan bli dyr i längden. Därför är det att föredra att köpa en GPS-sändare som har en låg eller icke existerande löpande avgift, även om det innebär att man betalar lite mer inköpskostnad.

Att sätta en gps-sändare på katten för första gången kan vara lite knepigt, särskilt om den är stor och väger lite grann. Så klart underlättar det om katten är van att bära ett halsband sedan innan. Man kan uppmuntra katten med lite kattgodis i samband med att man tränar på att ha gps-halsbandet på.