Bästa GPS-spårningshalsbandet för katter 2024

Det blir allt vanligare att sätta ett GPS-halsband på sin katt. Att kunna spåra sin katt kan vara en enorm lättnad när katten väl försvinner. Alla kattägare har nog någon gång varit med om att katten varit borta en längre tid. Med en GPS-spårningssändare på katten behöver man aldrig vara orolig. Denna typ av GPS-spårare kan vara särskilt funktionella om man tar med katten till en ny plats, exempelvis till sommarstugan. Även om katten går vilse eller försöker ta sig hem så kan man hålla koll på var den befinner sig.

Bäst i test: TK-911 Pro 4G GPS-spårare

Detta är en modern GPS-spårare för katten som har all den funktionalitet som vi kunde ha önskat oss. Spåraren ger kattens position i realtid i en app som är gratis att använda. Man kan i appen se rörelsehistorik för katten, samt även ställa in önskade områden som man vill att katten håller sig inom. Appen notifierar dig om katten skulle lämna sitt område. Tack vare att tekniken är kopplad med Google Maps så finns det ingen begränsning för hur långt bort katten kan spåras.

En anledning till att just denna sändare blir vårt toppval är det faktum att den är så prisvärd. Denna GPS kostar nämligen inte något i abonnemangsavgift, något som gör att den blir klart billigast att använda i längden. Det enda som behövs är ett kontantkort för data över mobilnätet. Eftersom sändaren bara drar någon megabyte data om dagen så blir kostnaden för detta väldigt låg.

Denna lilla GPS-spårare är mycket kompakt och lättviktig. Produkten är känns mycket robust och den tål vatten.

En mycket användbar funktion är att man kan aktivera ljud- och ljussignal på spåraren, något som gör att man lätt kan hitta katten om han eller hon behöver hämtas upp.

Denna produkt kommer med svensk manual samt även svensk support via mail eller telefon. Vi rekommenderar köp från Tass och Svans för denna produkt.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Tass och Svans

Bästa med abonnemang: Tractive Mini GPS till Katt

Tractive har funnits på den svenska marknaden ett tag nu och den tycks bara öka i popularitet. En anledning till att just denna spårare blivit en storsäljare är förmodligen det faktum att den är relativt billig om man jämför med andra konkurrerande märken med samma funktionalitet.

Trots att priset för Tractives lilla spårare är relativt lågt så har den flertalet avancerade funktioner. En funktion som jag använt och uppskattat mycket är Geofence. Geofence är en funktion där man på kartan kan rita upp ett område som katten idealt ska vistas inom. Om katten skulle lämna det valda området så får man en notifikation i mobilen. På detta sätt kan man hela tiden hålla kontroll på att katten befinner sig på ett säkert avstånd, och även vidta eventuell åtgärd om han eller hon skulle ge sig allt för långt iväg.

En annan, finurlig funktion är att GPS-spåraren kan använda sig av familjens WiFi (om man har ett sådant) om katten är i närheten av hemmet. På detta sätt sparar man på batterierna i sändaren, något som gör att den inte behöver laddas lika ofta.

Nog om de mer eller mindre nödvändiga funktionerna. Hur är då tractives spårare i stort? Denna GPS-spårare har det mesta man kan begära av en spårare för katten. Produkten ger en exakt position och den tillhörande appen är riktigt bra. Appen är användarvänlig och man kan enkelt följa kattens position på kartan, live, och i efterhand genom historikfunktionen.

Detta är en uppdaterad version som i mitt tycke är mycket bättre än de första. Det allra bästa med den nya versionen är att sändaren, och därmed hela halsbandet är mindre och smidigare än den ursprungliga versionen.

Produkten måste ha ett abonnemang för att det medföljande simkortet ska fungera. Jag skulle rekommendera att man köper denna spårare via svenska Arken Zoo, på detta sätt kan man känna sig trygg med att allt kommer fungera som det ska och att man får den hjälp man behöver. Här nedan har jag lagt en länk för att beställa produkten i deras webbutik. Batteritiden ligger på upp till 7 dagar, beroende på lokala förhållanden. Den lilla spårningsenheten är tålig och helt vattentät.

Vi rekommenderar Tass och Svans då de har förstklassig support och snabb leverans.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Tass och Svans

Ytterligare ett alternativ utan abonnemang: Atto Pro GPS Tracker

Detta är en GPS-tracker av hög standard. Enheten kan användas för att spåra både katter och hundar. Eftersom själva spåraren är mycket liten och lättviktig går den att sätta i halsbandet på även den minsta katten utan att han eller hon märker av den.

Detta är en spårningsenhet som är byggd för att kunna användas utomhus, dygnet runt. Enheten är därför helt vattentät och mycket stryktålig.

Innanför skalet på denna lilla GPS-spårare finns den senaste tekniken som gör livet som djurägare lite enklare. Spåraren är mycket exakt och ger en pålitlig spårning även om katten är på ställen där andra spårare får problem. Enheten gör också sitt arbete med en mycket låg energiförbrukning, något som gör att man inte behöver vara orolig för att tappa kontakten med enheten om katten skulle vara borta länge.

Detta är en GPS-spårare av allra högsta kvalitet som har mycket nöjda användare. Det är lätt att förstå varför just denna produkt har blivit en riktig storsäljare. Spåraren fungerar för katter, hundar men även för hästar och boskap. Något vi verkligen gillar med denna produkt är också att all positioneringdata sparas under minst ett års tid. Det är mycket intressant att kunna gå in i efterhand och se precis hur katten har rört sig. Självklart kan man även följa katten i realtid.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Att tänka på innan man skaffar en GPS-sändare för katten

Innan man införskaffar ett GPS-halsband kan man fundera lite på i vilka miljöer den ska användas. En GPS-sändare som satts på en utekatt kommer så klart utsättas för en hel del påfrestningar. Den typ av miljö som finns i närområdet är också den miljö katten kan och kommer vistas i. Katter kan exempelvis krypa i trånga utrymmen eller rulla runt i sand bara för att nämna två exempel. Det gäller därför att GPS-sändaren är stryktålig. Sändaren bör även tåla en hel del väta eftersom fukt finns i utomhusmiljön. Samtidigt behöver man kanske inte spendera extra pengar för att införskaffa en helt vattentät sändare eftersom katter brukar vara bra på att inte utsätta sig för vatten i onödan.

En viktigt faktor är även eventuell månadskostnad för själva GPS-tjänsten. Många GPS-trackers tar en avgift som kan bli dyr i längden. Därför är det att föredra att köpa en GPS-sändare som har en låg eller icke existerande löpande avgift, även om det innebär att man betalar lite mer inköpskostnad.

Att sätta en gps-sändare på katten för första gången kan vara lite knepigt, särskilt om den är stor och väger lite grann. Så klart underlättar det om katten är van att bära ett halsband sedan innan. Man kan uppmuntra katten med lite kattgodis i samband med att man tränar på att ha gps-halsbandet på.

Ett bra halsband till GPS tracker: MiniFinder Katthalsband

Om du läst våra recensioner ovan så vet du att en av vara favoriter när det kommer till GPS-trackers för katten är Minifinder Atto. När man kostar på sig en riktigt bra GPS-spårare som denna så tycker vi att det är lämpligt att man även skaffar ett högkvalitativt halsband till katten att fästa spåraren på. Eftersom en tracker kostar en hel del inköp så är det så klart väl värt att hålla den säker.

Detta är ett katthalsband som är anpassat för att fästa just Minifinder Atto på. Detta är ett mycket robust och kvalitativt halsband som håller trackern skyddad och säker. Självklart är halsbandet säkert även för katten. Materialet är kvalitativt nylon, här sitter även en liten bjällra som som kan förvarna andra djur om katten närmar sig.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet