Bästa klätterväggen för katten

De allra flesta katter gillar att klättra. Att klättra kan har flera olika funktioner för katten. Katter har en inbyggd instinkt i att vilja ta sig upp på höga höjder. Uppe i ett träd kan katten få överblick över omgivningen samtidigt som han eller hon kanna känna sig skyddad mot rovdjur. Klättringen gör också att kattens klor slipas på ett naturligt sätt.

Bara för att katten har domesticerats så betyder det inte att kattens klättringsinstinkter har försvunnit. Även innekatter har ett behov av att klättra. Genom att skaffa en klättervägg till katten så kan man låta katten leva ut sina instinkter. En klättervägg i bostaden erbjuder också lite underhållning och stimulering för den understimulerade katten.

Bäst i test: Klättervägg för katt Anden

Detta är en av de bästa klätterväggarna just nu, helt klart. Vi gillar verkligen detta paket som utgör en lite större klättervägg av hög kvalitet. I detta paket finns 7 stycken delar som alla bidrar till en stor och varierad helhet. Denna klättervägg har egentligen allt man kan begära för kattens behov, även om den med fördel kan kompletteras med några andra klösträd eller kattmöbler beroende på hur stor bostad man har.

Delarna i denna klättervägg är tillverkade av massivt trä av högsta kvalitet. Här finns både ett litet katthus och även en mer öppen liggplats, där katten kan ligga och spana. Man kan själv välja exakt hur man ska placera ut de olika delarna, vilket är bra då behoven ju kan variera beroende på hur väggen ser ut där hemma. Med alla delar på plats så har katten sitt egna lilla paradis där han eller hon kan leka och få motion samtidigt som de upphöjda platserna ger möjlighet till trygg vila eller spaning.

På liggplatserna i detta paket finns mjuka och sköna dynor som går att ta av och tvätta när de blivit smutsiga. Alla delar känns väldigt robusta och tåliga när de väl monterats på väggen.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet

Mest klös: Trixie Klättervägg-set 2

Detta är en klättervägg av trä och funktionellt sisal-material. Sisal-materialet gör att katten får ett utmärkt grepp när han eller hon lekfullt springer längs väggen. De flesta katter tycks älska denna spännande klättervägg från Trixie! Med denna produkt får katten lite extra motion då de små liven älskar att springa och klättra längs denna anordning. Väggen erbjuder också välbehövlig underhållning för katten, särskilt för innekatter som inte har möjlighet att vara ute och leka.

Detta är en särskilt bra produkt om man har begränsade ytor där hemma. Genom att låta katten även utnyttja väggytorna på detta sätt så ger man katten ytterligare en dimension av bostaden att uppehålla sig i.

Denna produkt består av fyra stycken väggfästen som man snabbt och enkelt kan montera på väggen. Man sätter sedan upp sisal-delarna i fästena och sedan är allt förberett för busiga katter!

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet

Bästa budgetval: Klättervägg Zugspitze

Denna klättervägg med sitt tyskklingande namn är något av en favorit. Denna vägg består av fem olika delar som känns mjuka och behagliga för katten att hoppa på eller ligga på. Genom att placera ut de olika plattformarna på ett lagom avstånd för katten så kan man uppmuntra till lite lek och motion. Den fina hängmattan kan med fördel placeras högst upp så att katten kan ligga och spana. Vi gillar särskilt sisal-röret som katten kan använda för att slipa klorna på.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Kattkompaniet

Är det svårt att montera en klättervägg för katten?

Hur krångligt det är att montera en klättervägg beror dels på produkten i fråga och dels på vilken typ av vägg man har. Ovan har vi valt ut produkter som är enkla att installera, som sitter stadigt på väggen och som inte skadar väggarna. För att få tips för hur du skruvar eller borrar i just din typ av vägg gäller det att du först tar reda på vilken typ av vägg du har där hemma. Det finns bra information på nätet, så sök via Google eller på Youtube för att få tips på hur man bäst borrar, skruvar och fäster i olika typer av väggar. Se även denna artikel från Vi i Villa.