Bästa katthalsbandet 2024

Att sätta ett katthalsband på sin katt kan ha flera funktioner. För en utekatt kan halsbandet faktiskt vara betydelsefull för dess liv och hälsa.

Säkerhet

En katt som befinner sig i närheten av trafikerade vägar löper alltid en risk att råka illa ut. Genom att sätta på sin katt ett katthalsband med reflexfunktion så kan man som kattägare sova lite bättre på nätterna. Ett reflekterande katthalsband gör att katten syns betydligt bättre för bilister. Genom att sätta på ett halsband med reflexer på så gör du en tjänst både för trafikanterna och för ditt älskade husdjur.

Glöm inte heller att det finns katthalsband som skyddar mot fästingar.

Identfiering

En katt med ett unikt halsband är lättare att känna igen på håll. Halsbandet kan även hålla en bricka där man som ägare kan lämna sin kontaktuppgifter om katten någon gång skulle gå vilse eller komma bort. Med hjälp av kontaktuppgifter så möjliggör man för andra att kunna få kontakt med dig, om de hittat er katt. Att chippmärka sin utekatt är ganska vanligt idag. Chippmärkningen kan utgöra ett väldigt bra sätt att identifiera katten på, dock kan dessa chipp enbart läsas av speciella maskiner. Om man kompletterar chippmärkningen med ett halsband med kontaktbricka så underlättar man identifieringen mycket.

Bäst i test: Hunter Katthalsband läder

Detta är det enligt oss bästa katthalsbandet just nu. Detta är ett äkta läderhalsband för dig som värderar kvalitet på prylarna till katten. Detta halsband kostar visserligen mer än genomsnittet, men det får man tillbaka över tid då detta är ett halsband som kommer kunna vara med katten under många år framöver. Tack vare halsbandets överlägsna kvalitet så kan katten bära produkten år efter år utan att det slits nämnvärt.

Tillverkaren Hunter gör flera fina halsband till katten, detta är helt klart vår favorit bland dessa. Denna produkt har ett säkerhetslås som gör att man kan känna sig trygg med sitt val. Bandet är 1 centimeter brett, något som är helt perfekt i vårt tycke. På detta halsband finns en liten bjällra som låter mycket diskret, men som ändå gör att man kan hålla lite koll på katten. Halsbandet känns mycket kvalitativt och slitstarkt.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris och alla olika färgvarianterna Kattkompaniet

Bästa katthalsbandet med namnbricka: Luxus

Det bästa katthalsbandet med namnbricka i vårt test är Luxus Katthalsband. Detta halsband finns hos kattkompaniet och går att få i en mängd färger. Det bästa med detta halsband är att det är snyggt och dessutom håller hög kvalitet. Bandet är av konstläder som håller sig mjukt och fint även på vintern när det är minusgrader ute. Halsbandet har en snygg Swarovskistrass som även reflekterar ljus. På namnbrickan kan man skriva kontaktuppgifter ifall katten skulle komma bort. Medföljer gör även en pingla som går att ta bort om man så skulle önska.

Detta är ett bra katthalsband som kommer att hålla länge. Vi gillar utseendet och det faktum att det kommer i flera olika snygga färger.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris och alla olika färgvarianterna Kattkompaniet

Bästa reflex/töjbara: Katthalsband reflex slät orange

Detta är det snyggaste katthalsbandet med reflex som vi hittat. Detta är ett snyggt läderhalsband i väl synlig orange färg. När ljus från till exempel strålkastaren på en bil träffar halsbandet så reflekterar denna tillbaka ljus så att föraren kan uppmärksamma katten. Detta är ett ett svensktillverkat katthalsband av högsta kvalitet. Lädret är vegetabiliskt garvat och är allergifritt. En detalj vi dessutom gillar mycket med detta halsband är att det har en töjbar resårdel som gör att katten kan komma ur det om det otänkbara skulle hända och den skulle fastna någonstans.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa billiga katthalsbandet: Rogz Alley cat

Detta är en produkt som ger väldigt bra valuta för pengarna. För ett billigt pris får man här ett katthalsband som känns kvalitativt och tåligt. Denna produkt är sitt låga pris till trots utrustad med ett säkerhetsspänne som som utlöser om katten skulle fastna någonstans. Något som gör detta halsband extra säkert är även dess reflekterande yta och starka gula färg. Man ser verkligen katten på långt avstånd när han eller hon bär denna starkt lysande gula färg. Tack vare att halsbandet har reflexer så syns katten även för passerande bilar.

Detta är ett tunt och lättviktigt band som är smidigt att få katten att bära tack vare att det inte märks av så mycket.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris och alla olika färgvarianterna Kattkompaniet

Tidigare recensioner

Visio light

För en utekatt som strövar i en miljö där det kan passera mycket bilar eller cyklar kan Visio light vara en räddare. Detta halsband är mycket effektivare än ett reflexhalsband eftersom det lyser oavsett om något annat ljus träffar det eller inte. Halsbandet syns på hela 500 meters avstånd. Lyset i detta halsband är tillräckligt kraftigt för att kunna lysa igenom även om din katt har tjock päls. Detta halsband har inbyggda batterier och laddas smidigt med hjälp av usb-kabel. Denna produkt är vattentålig så att den tål att användas oavsett väderlek. Det är lätt att anpassad längden på Visio light och den passar för katt i koppel såväl som katt som går lös.

Calming Collar

Detta är ett halsband som innehåller naturingredienser vars doft släpps ut löpande när katten har halsbandet på sig. Halsbandet innehåller örterna lavendel och valeriana som dokumenterade för sin lugnande effekt, även hos människor. Detta halsband kan utsöndra sina lugnande ämnen i en tidsperiod på toalt 3-4 veckor. Halsbandet är bra att ta till om man har en katt som är nervös, stressad eller till och med aggressiv. Om man vill komma till bukt med beteenden som överdrivet jamande eller revirmarkerande så kan man testa denna produkt.

Calming Collar fungerar utmärkt att sätta på katten innan händelser som kan förväntas blir stressande, såsom, veterinärbesök, fyrverkerier på nyårsafton, resor eller om katten ska vara nära andra katter. Det är en stor fördel om man hinner sätta på halsbandet redan någon dag innan de stressfulla händelserna. På så sätt har katten redan hunnit stressa ner och halsbandet kommer se till att det känsloläget upprätthålls.