Bästa kattförsäkringen 2024

Att försäkra sin katt är enligt oss ett måste, en van kattägare vet att de flesta katter blir sjuka någon gång under sin livstid. I denna artikel tar vi upp några saker du bör tänka på. Vi rekommenderar även de försäkringar vi tycker är bäst.

Vi rekommenderar

Nedan följer de fyra kattförsäkringarna vi tycker är bäst i förhållande till vad man får för pengarna. De är alla lite olika så det kan löna sig att jämföra dem om man har speciella behov. För genomsnittskonsumenten så är vi dock övertygade att samtliga av dessa försäkringar kommer vara ett bra val.

Moderna försäkringar

Moderna försäkringar är ett stort och väletablerat försäkringsbolag med bra försäkringar. Deras kattförsäkring är inget undantag. Denna försäkring är prisvärd och erbjuder ett brett skydd med bra villkor. Det är helt enkelt en bra allroundförsäkring som passar för de allra flestas behov. Tack vare lågt pris samtidigt som de har en av de i vårt tycke bättre försäkringarna på marknaden så kan vi rekommendera denna kattförsäkring. Försäkringen är lätt att förstå och bolaget är enligt vår erfarenhet smidigt att ha att göra med. En fördel är också den låga självrisken.

TESTVINNARE: Moderna försäkringar är enligt oss bästa val! En komplett försäkring till ett lågt pris.

KLICKA HÄR för att se pris och mer info om Moderna Försäkringars kattförsäkring

Svedea

Precis som hos de andra försäkringarna varierar priset på en mängd faktorer kopplat till katten man vill försäkra såväl som till vilka tillval man gör. Men de flesta fall så blir priset för Svedeas kattföräkring något lägre än för motsvarande alternativ vi testat.

ICA försäkring

ICAs kattförsäkring är ett samarbete med Svedea, i grunden är därför försäkringarna lika men det är också en del som skiljer dem åt. Precis som med Svedeas försäkring så är priset pressat på ICAs försäkring. Många av de kombinationer vi testade hade ett väldig bra pris. Ett stort plus med denna försäkring är att ersättningen på veterinärvårdsförsäkringen inte sänks med kattens ålder, något som är fallet med många andra försäkringar.

Folksam

Folksam har två olika varianter av sin kattförsäkring, bas och stor. Bas är som det låter en lite billigare variant med lite sämre skydd och ersättning. Stor är en riktigt bra och generös försäkring, men som också har en högre premie. En av de bästa sakerna med Folksams försäkring är deras generösa rabatt om man tecknar innan katten fyllt 1 år. Rabatten för kattungen blir hela 40%, vilket är högre än för de flesta andra försäkringar vi har sett. En nackdel med Folksams kattförsäkringar är att de har lite färre valmöjligheter och tillval än de andra försäkringar vi testat. Detta minskar möjligheten att skräddarsy försäkringen om man har speciella önskemål eller behov. Folksam är ett stort och pålitligt försäkringsbolag så om de standardiserade försäkringar de erbjuder passar dig och din katt så är detta trots allt ett mycket bra val.

Behöver man försäkra sin katt?

Vi på Kattgalen rekommenderar starkt att man skaffar en bra försäkring till sin katt. Olyckor eller sjukdomar drabbar de flesta katter under deras levnad. Att stå utan försäkring när det värsta händer kan vara både stressande och bli väldigt dyrt. Att ha en kattförsäkring innebär en trygghet i att veta att man kan ge katten vård om den skulle behöva det. Även om man kanske inte tror det så behöver även innekatter en försäkring. Om katten hålls inne är så klart risken mindre för vissa typer av olyckor men många sjukdomar drabbar innekatter lika ofta som utekatter.

Vänta inte

När man skaffat katt bör man inte vänta med att skaffa en försäkring, detta av flera olika skäl. Förutom att man tar en risk i att ha katten oförsäkrad i perioder så finns det även ekonomisk vinning i att teckna försäkringen redan när katten är ung. Många försäkringar blir billigare om de tecknas redan när katten är ung. Hos många försäkringar gäller dessutom vissa områden, som till exempel tandvård, bara om katten varit oavbrutet försäkrad under en längre tid.

Vad bör en kattförsäkring kosta?

Vad slutpriset landar på för en kattförsäkring beror på en mängd olika faktorer. Olika bolag har givetvis olika priser så det lönar sig att jämföra. Framför allt har priset dock att göra med hur omfattande du vill att försäkringen ska vara. Även kattens ålder och ras påverkar priset på försäkringen. 80-150 kr är en normal månadskostnad för kattförsäkring, icke inräknat tilläggsförsäkringar eller försäkring för finare kattraser. Men allt beror som sagt på hur högt du vill sätta nivån.

Viktiga begrepp

Nedan samlar vi några begrepp/ saker att tänka på när man tecknar en kattförsäkring.

Självrisk

Självrisk är det belopp du själv får betala, detta är ett mycket vanligt upplägg i de flesta försäkringar. Självrisken kan vara ett fast belopp eller en procentsats av kostnaden. De flesta förstärkningarna har en självrisk på 15-25% eller ett fast belopp på några tusenlappar. Självrisken bör ha tydligt samband med månadskostnaden. Har försäkringen en hög självrisk, ja då bör månadskostnaden vara låg.

Medicin

I en del försäkringar ingår medicinkostnader, i andra inte, så detta är värt att ha i åtanke. Ett krav är oftast att det är en veterinär som skrivit ut medicinen för att den ska vara aktuellt med ersättning för kostnaden.

Raskatter

Om man har en raskatt så bör man kolla om försäkringen undantar några sjukdomar i försäkringen för just den rasen. Eftersom vissa sjukdomar kan kopplas till vissa raser så kan det hända att försäkringsbolagen undantar just de sjukdomarna för just de raserna.

Veterinärvårdsförsäkring

Veterinärvårdsförsäkringen är kanske den viktigaste delen av en kattförsäkring. Den möjliggör att du kan ge din katt den behandling den behöver när den varit med om en olycka eller fått en sjukdom.

Mer läsning

https://www.allas.se/hushall/de-10-vanligaste-sjukdomarna-hos-aldre-katter/118780

Bästa kattmaten för din katt