Bästa kattmyntan: Bäst i test 2024

Kattmynta är en är en växt, som man till och med kan odla hemma. Kattmyntan är mycket tilldragande för de allra flesta katter. När katten är nära kattmynta så blir han eller hon närmast euforisk, något som nästan kan liknas vid en berusning. Kattmyntan är inte farlig för katten.

Kattmynta finns som ingrediens i många olika produkter för att öka kattens intresse för dem. Man kan även köpa ren kattmynta för att själv behandla exempelvis kattleksaker eller klösmöbler med. När man köper kattmynta så tycker vi att man ska se till att man köper en bra och organisk produkt utan några onödiga kemiska tillsatser. Nedan tipsar vi om de produkter med kattmynta som vi tycker är bäst i test just nu. Vi har valt ut ren kattmynta såväl som spray samt några leksaker.

Bästa rena kattmyntan: Yeowwws kattmynta

Detta är en torkad kattmynta av mycket hög kvalitet, en riktig favorit faktiskt. Det finns en hel del produkter där ute som helt enkelt inte känns speciellt rena eller bra. Denna kattmynta är dock högkvalitativ och doftar starkt när man öppnar påsen. Man märker också skillnad på katten när man använder denna kattmynta jämfört med andra märken av sämre kvalitet. Katten tycks från första sekund fatta vad det handlar om. Vilken katt som helst blir uppspelt när man öppnar en påse med kattmyntan från Yeowwws. Var bara försiktig med att inte ge katten för mycket av det goda!

Kattmyntan i denna påse har ett oändliga användningsområden. Man kan bygga små leksaker till katten genom att stoppa in kattmyntan i dem. Man kan även göra så gosedjur eller andra kattleksaker som nya genom att att öppna upp dem och stoppa in lite fräsch kattmynta i dem. Om katten tidigare haft en leksak med kattmynta i men börjat tappa intresse för den så är det perfekt att fylla på med en för katten starkt doftrik kattmynta som denna.

Denna kattmynta är dryg och kan användas i liten dos för att gnugga den på möbler eller områden som man vill uppmuntra katten att uppehålla sig kring. Om katten exempelvis klöser på möblerna så kan vi tipsa om att det kan vara ett väldigt bra trick att gnugga lite av denna kattmyntan på kattens klösträd eller andra klösmöbler. När katten känner av doften av denna ”färska” torkade kattmyntan så är chansen enligt vår erfarenhet stor att han eller hon uppehåller sig och leker i närheten av doften.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa sprayen med kattmynta: Catit Senses 2.0 Kattmynta Spray

Vi är många som har upptäckt hur bra kattmynta kan vara för att lära katten vissa beteenden, eller för att lära av oönskade beteenden. Genom att använda kattmynta så kan man uppmuntra katten till att exempelvis klösa på sitt klösträd eller ligga i sin kattbädd. Man kan också använda kattmyntan för att väcka eller återväcka kattens intresse för sina leksaker. Självklart går det bra att gnida lite färsk eller torkad kattmynta mot de objekt man vill att katten ska intressera sig för. En lösning som vi tycker är väldigt smidig är dock att köpa en spray med kattmynta i. Med en färdig spray så behövs bara ett klick eller två för att behandla en yta med härlig doft av kattmynta.

Detta är en av våra absoluta favoriter vad det gäller kattmynta spray. Denna spray är säker och kvalitativ. Dessutom är den dryg, något som gör att ett enda klick på toppen gör att tillräckligt med spray kommer ut för de flesta användningsområden. Är katten svårflörtad så kan man givetvis testa att spraya lite extra. Sprayen är säker, men observera att den inte ska använda direkt på katten, utan istället på andra objekt som man vill att katten ska bli intresserad av.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Bästa leksak med kattmynta: AFP Gecko med kattmynta

Det finns många bra kattleksaker där ute som har kattmynta i sig. Därför var det knepigt att välja ut just bara en favorit att tipsa våra läsare om. Valet föll tillslut på AFP Gecko som är en fin och kvalitativ leksak i tyg som ser ut som en Geckoödla. Denna leksak finns i flera olika färger. Denna ödla är så bra och kvalitativ att den är rolig att ha i flera exemplar så varför inte köpa hem flera av färgerna på en gång.

Denna leksak är perfekt för katten att leka med, den har lagom storlek och tyngd för att katten ska kunna slå till den så att den förvinner iväg på golvet. Leksaken är också tillräckligt mjuk för att katten ska kunna gå runt med den i munnen utan att tänderna tar skada. Eftersom leksaken har kattmynta på insidan så blir den snabbt kattens favorit. Ett tips är att man faktiskt kan lära många katter att apportera denna leksak precis som en hund. Det kräver bara lite tålamod och repetition för att kasta iväg leksaken för att sedan få katten att komma tillbaka med den.

Bästa såpbubblor med kattmynta: Trixie Såpbubblor

Har du sett katter leka med såpbubblor så är det en ganska stor chans att du vill testa på det själv… Att se katten jaga såpbubblorna är en mycket rolig syn. Särskilt kul är det så klart för barnen att blåsa såpbubblor till katten. Genom att jaga såpbubblorna så aktiverar man även sin katt, som både får motion och underhållning på en och samma gång. Man ska givetvis inte använda något diskmedel eller liknande till såpbubblorna om katten ska leka med dem. Använd istället ett för katten säkert medel som exempelvis detta från pålitliga tillverkaren Trixie.

Detta är en för katten säker såpbubbla, man kan låta katten fånga såpbubblorna med munnen utan att behöva vara orolig. Så klart ska man inte, precis som med det mesta när det gäller katter, gå till överdrift och blåsa såpbubblor allt för ofta. Men i liten mängd så är det alltså ingen fara om katten får bubblorna på sig. För att locka kattens intresse så innehåller detta medel en liten mängd kattmynta. De flesta katter känner direkt av kattmyntan, något som gör att de blir än mer intresserade av de flygande bubblorna. Vi kan rekommendera att man eventuellt torkar av ytor, såsom golv, efter man blåst såpbubblorna så att katten inte vänjer sig vid kattmyntadoft överallt i bostaden.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

Vilka är användningsområdena för kattmynta?

Kattmyntan kan användas för att få fart på katten. Genom att använda kattmynta på exempelvis kattleksaker eller klösmöbler så stimulerar man katten att leka med dessa objekt. Kattmyntan kan även användas för att göra katten lugn. Om man exempelvis gnuggar lite kattmynta mot kattbädden så kommer de allra flesta katter att intressera sig för sin säng. Det är vanligt att de först rullar runt lite i sin säng för att senare bli mer avslappnade och lägga sig ner för att vila eller sova. Man kan även ge katten lite kattmynta inför en resa eller ett besök hos veterinären för att göra honom eller henne lite lugnare.

Är kattmynta farligt eller har det några biverkningar?

Kattmynta anses generellt vara säkert för katten. De allra flesta katter har någon gång stött på kattmynta utan att de gett några som helst negativa konsekvenser. Så klart ska man aldrig överdosera något, det gäller även kattmat eller annat katten tycker om. Om man köper kattmyntan i form av någon spray eller likande så har man så klart som djurägare ett ansvar att vidta viss försiktighet och inte överdosera substansen.

Man har kunnat observera att vissa katter blivit lite aggressivare när de fått till sig en stor dos kattmynta, detta är så klart något man får vara uppmärksam på. Det är i dessa fall främst hankatter som tycks kunna blir lite överstimulerade av kattmyntan. Den goda nyheten är att effekten av kattmyntan försvinner ganska snabbt när man fått bort den från katten. En katt kan också bli dålig i magen om han eller hon får i sig för stora mängder av kattmynta. Detta kan så klart även gälla annat som katten stoppar i sig i för stor mängd.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kattmynta