Bästa kattmöbeln 2024

En kattmöbel kan se ut på en mängd olika sätt och fylla en mängd olika funktioner. Klösträd och kattbäddar kan till exempel räknas som kattmöbler. För att kvalificera sig som en bra kattmöbel tycker vi att möbeln, precis som möbler för människor, måste vara snygg och passa in i hemmets inredning i övrigt. Ett krav för en bra kattmöbel är såklart även att den fyller en funktion för katten. En möbel som tillför värde för katten kan till exempel vara en möbel som aktiverar katten och ger den ett mer spännande vardagsliv. En annan viktig funktion många kattmöbler har är att de utgör en trygg plats för katten där han eller hon kan slappna av och vila utan att känna sig stressad eller störd.

Bäst i test: BeNordic Cat Freia klösmöbel

BeNordic har en serie med kattmöbler som har en minst sagt exklusiv känsla. Vi föll särkilt för denna klösmöbel med namnet Freia. Tillverkaren har dock andra fina möbler med samma höga kvalitet som vi kan rekommendera att du tittar vidare på. Just denna klösmöbel är oerhört fin, något som gör att man kan ha den i varsomhelst i huset eller lägenheten. Denna möbel har två stycken skyddade sovplatser, något som ger variation och även plats till fler än en katt.

Tack vare att möbeln är stor och rymlig så kan katten klättra på den och växla mellan de olika sitt- och liggplatserna. Allra längst upp får katten en bra överblick över rummet. Vi gillar verkligen även den fina och sköna hängmattan som kommer med produkten. På liggplatserna finns dynor av hög kvalitet. Dynorna går att vända och även att tvätta i maskin när de blivit smutsiga. Detta är en värdig testvinnare och ett riktigt bra köp för den som vill ge det bästa till katten.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Supercat

Snyggaste kattmöbeln: Scandi Cube

Snygga kattmöbler är det inte allt för gott om. Som djurägare vet man att man ibland får stå ut med en del prylar i hemmet som inte direkt lyfter utseendet på hemmet. Därför blir man glad när man ser en kattmöbel som både är bra och faktiskt snygg att ha stående i sitt boende. Scandi Cube är en möbel av bra kvalitet som är mjuk för katten att sova i. Taket på själva kuben är också skönt att ligga på så katten kan själv välja var den vill ligga för dagen. Perfekt att hänga upp en liten leksak i så kan katten få utlopp om den känner sig lite busig.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Supercat

Scandi Cube

Lyxig liggplats: Kattlounge Denver

Självklart ska väl katten ha sin egna fina loungefåtölj! Kanske är denna möbel nästan bättre än vad husse och matte själva har att tillgå. Denna lilla möbel är riktigt snygg, vi tycker den gör sig bra i nästan vilket hem som helst. Dessutom är möbeln mjuk att sova i men även av hög kvalitet. Denna kattfåtölj tål att klösas på, så man behöver inte bli förfärad när missen börjar vässa klona på den.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Supercat

Bästa kattgrottan: Bananaleaf Grotta

Slutligen kan vi inte låta bli att rekommendera denna snygga kattgrotta som har en riktigt cool design. Den är gjort i flätat naturmaterial som är lika fint att titta på som vilken designmöbel som helst. Denna möbel är dessutom riktigt mysig för katten. Katter gillar att vila i omslutna utrymmen, det får dem att känna sig trygga och ger bättre möjlighet för sömn och avslappning. Den mysigt mjuka naturvita dynan lär heller inte göra katten mindre sugen på att ta sig en skön tupplur i grottan. Det är gott om utrymme där inne, så den passar även för den storvuxna kissen. Grottan passar väldigt bra att ha inne då den kan lyfta utseende på det flesta rum. Den passar dock även bra att ha i uterummet eller på balkongen så länge som platsen är väderskyddad. För utomhusskydd för katten, se vår artikel om katthus.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris hos Supercat

Bananaleaf kattgrotta

Äldre recension

Bäst i test: BeOneBreed Startset Katt3

Detta är ett startkit i möbelserien Katt3. Till denna serie finns möjlighet att köpa till fler moduler senare för att utöka storleken på möbleln eller för att sätta ut fler fristående enheter. Katt3 är ett väldigt smart möbelsystem som är byggt för att aktivera katten. Vi får även erkänna att det kan vara väldigt kul för kattägaren själv att skapa en liten värld till katten. Det positiva med detta system är att man kan sätta ihop dem lite som man vill, så att det passar inredningen och även katten. Man kan även ändra om efterhand, vilket blir väldigt stimulerande för katten, då det kan bli som en helt ny möbel när man gjort ändringarna. Har man barn hemma rekommenderar vi att man involverar dem i byggandet också, det kan bli en rolig aktivitet för hela familjen.

Själva modulerna är av vit plast som är lätt att rengöra. De vita modulerna ser faktiskt ganska snygga ut i hemmet, betydligt bättre än många andra kattmöbler vi sett. Modulerna har praktiska hängare för exempelvis kattleksaker, vilket gör att möbeln kan bli som ett litet lekland för katten. Det ingår även dynor i kittet som man kan använda för att inreda liggplatser för katten i möbeln. Även en klösbräda är inkluderad.

Väldigt mångsidig och bra möbel som framför allt är väldigt bra för att skapa nyfikenhet hos katten!