Bästa pälshandsken/borsthandsken: Bäst i test 2024

Att borsta sin katts päls regelbundet har flera goda funktioner. Genom att hålla pälsen ren från gammal död päls så möjliggör man att ny frisk päls får bättre utrymme. Samtidigt kommer katten se betydligt mer välmående ut om man regelbundet sköter om dess päls. Att ta hand om kattens päls är också något som kan föra djurägare och katt närmare varandra. Borstningen blir en mysig stund som båda kan njuta av. Genom att borsta katten så ökar man också blodcirkulation, något som är bra för kattens hälsa och välbefinnande samtidigt som det ökar chansen för att ny frisk päls ska få bättre tillväxt.

Vissa katter är lätta att borsta medan andra kan behöva vänjas vid denna typ av behandling innan de blir helt bekväma. Om man har en katt som är lite motvillig så kan man prova olika verktyg för att vårda pälsen. Ett verktyg som vi tycker är väldigt smidigt är en så kallad pälshandske, eller borsthandske som den den också kan kallas. Med en borsthandske på handen blir borsten och handen ett. Med en handske av denna typ kan man nästan klappa katten som vanligt, och då samtidigt effektivt underhålla dess päls. Många katter föredrar denna typ av borste eftersom det nästan känns som att blir klappad med husse eller mattes vanliga hand. Även för oss djurägare kan borsthandsken vara ett bekvämt alternativ som gör att man kommer närmare sin katt när det är dags för lite pälsvård.

Pälshandskar bäst i test

Vi har testat många olika handskar och vantar för kattens pälsvård. Nedan har vi valt ut de produkter som vi anser är bäst i test just nu. Vi har valt ut produkter som håller en hög kvalitet och som är säkra att använda på katten. I vårt urval har vi också lagt stor vikt vid pris. Vi har premierat de modeller som vi tycker ger ett bra värde i förhållande till pris. Även om några av våra val är relativt billiga så tycker vi ändå att de håller en tillräckligt hög standard för att kunna rekommenderas till krävande kattägare. Den bästa pälshandsken är så klart den som både djurägare och katt trivs med. Detta kan innebära att man själv kan behöva pröva sig fram innan man hittar rätt.

1. Pälshandskar nylon/gummi

De pälshandskar som är bäst i test just nu kommer från välkända tillverkaren Trixie. Dessa handskar sitter med bra passform och gör det enkelt och behagligt att avlägsna överliven päls från katten. Det faktum att katterna tycks älska att bli masserade med dessa handskar gör det inte direkt svårare att underhålla deras päls med handskarna på.

Dessa handskar är verkligen lättarbetade. De är elastiska och följer med i användarens rörelser såväl som anpassar sig efter kattens kropp. Materialet är av nylon och gummi av hög kvalitet. Handskarna har mängder av små räfflor och ojämnheter som fångar upp de döda håstråna. Strukturen på produkten gör även att man samtidigt stimulerar blodflödet då man masserar kattens päls.

Detta är en mycket bra produkt om man har en känslig katt, eftersom handskarna är skonsamma och även tycks uppskattas av katter som normalt sett inte gillar att bli borstade.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

2. Massagevante Gummipiggar

Denna massagevante är framtagen för hundar men fungerar, som vi upptäckt, även ypperligt bra på katter. Denna produkt känns väldigt exklusiv och håller en hög kvalitet rakt igenom. Materialet är av filt. Själva ytan som masserar katten är gjord av mängder med piggar av gummi. De små piggarna gör det väldigt skönt för katten att bli klappad. Piggarna ökar förutom välbehaget även blodcirkulationen, något som gör att pälsen blir friskare på sikt. På köpet får man även att gammal päls fastnar i handsken istället för att senare lägga sig på möbler eller golv. När pälsen väl är i handsken går det snabbt att ta bort och lägga i soptunnan. Perfekta produkten för katt- eller hundägaren.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

3. Pälshandske 16X24

Om man söker efter en billig men bra pälshandske av traditionellt snitt så kan vi rekommendera denna kompetenta produkt. Handsken är mycket bra på att få bort gammal päls. Efter bara några tag över kattens kropp så fastnar vanligtvis mängder med död päls i handsken. Denna modell är också väldigt skön och stimulerande för de flesta katter. Genom att klappa katten med handsken på så stimulerar man blodcirkulationen i huden på katten. Denna typ av massage ger på sikt bättre hälsa och en lenare och mer frisk päls.

Denna modell är tillverkat av nätmaterial som kan andas. Det finns andra pälshandskar där ute som man snabbt blir ganska fuktig i då de är tillverkade av gummi. Nätdelen av denna produkt gör dock att fukt släpps ut. Man kan på detta sätt klappa katten en lång stund utan att handen känns varm eller svettig inuti handsken.

Detta är en billig och bra produkt som vi kan rekommendera till alla kattägare.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

4. Päls & massagevante

Detta är en utmärkt produkt inte bara för att rengöra katten med. Vanten gör nämligen även ett utmärkt jobb med att ta bort päls även från exempelvis möbler och kläder. Med vanten på så kan man snabbt rengöra de ytor som katten skräpar ner med sin päls.

Självklart är denna vänte även mycket skonsam och skön att stryka direkt mot kattens päls med. De flesta katter tycks faktiskt älska att bli klappade av en hand som bär denna vante.

Detta är en av de enklaste modellerna i vårt test. Denna produkt kan inte riktigt jämföras rent kvalitetsmässigt med de modeller som kostar några gånger med. Med tanke på det billiga priset så tycker vi dock att denna vante håller en förvånansvärt bra kvalitet. Vanten kommer kunna användas ofta under lång tid framöver, något som både du och katten kommer ha glädje av.

KLICKA HÄR för att läsa mer och se bästa pris på denna produkt hos Kattkompaniet

5. Pälsvårdsvante

Vad de gäller pälsvårdsvantar så är detta en mycket stark kandidat till att vinna bästa produkt. Denna produkt är billig utan att för den skull kännas lågkvalitativ. Handsken känns hållbar och tålig. Samtidigt är handsken relativt tunn, något som gör att den känns luftig när man bär den. Eftersom tyget är ventilerande så blir handen inte varm eller fuktig därinne.

Katten uppskattar att bli klappad med denna vante då den verkar masserande över kattens päls. Massagen gör att cirkulationen stimuleras, på ett sätt som är bra för den fortsatta pälstillväxten. Samtidigt som man drar vanten över kattens kropp så samlas gammal päls effektivt upp.